Het onderbewustzijn herprogrammeren

Wetenschappers komen er steeds meer achter dat het onze gedachten zijn die ons leven bepalen, iets wat ons op school helaas niet geleerd wordt. Onze gedachten bepalen het verloop van ons leven: wat je denkt gaat vroeger of later gebeuren. Jaren geleden zei ik tegen iemand: “ik zit nóóit in de ziektewet”. De volgende avond kreeg ik een ongeluk waar ze 1,5 jaar mee bezig geweest zijn om het weer te herstellen. En ik heb veel meer van dat soort ‘toevalligheden’ gehad.

Kijk dus uit wat je denkt, zegt of (iemand) (toe)wenst!

Aangezien we zo’n 60.000 onbewuste gedachten per dag hebben, waarvan zo’n 95% negatieve gedachten zijn, is het niet vreemd dat we over het algemeen een leven leiden dat we graag anders zouden hebben gewild. Mensen die bewust zijn van deze kennis zijn over het algemeen een stuk meer tevreden met hun leven en succesvoller. Als je werk doet wat je leuk vindt heb je een stuk leuker leven, is je werk je passie, een geweldig leven aangezien een groot gedeelte van de dag uit werktijd bestaat. Hoeveel mensen hebben er een zenuwachtig of opgejaagd gevoel terwijl er op dat moment niets aan de hand is? Stress blijft heel makkelijk hangen. En een niet leuke baan levert dagelijks stress op.

Negativiteit bepaalt voornamelijk het dagelijkse nieuws wat de media ons serveert. Films en ‘sport’ worden steeds enger en agressiever, ook niet bepaald een positieve ontwikkeling. Zelfs in tekenfilms zit geweld en dat krijgen we dus van peuter af aan voorgeschoteld. En wat te denken van games. Geen wonder dat de jongere generatie geweld vrij gewoon en acceptabel is gaan vinden: ze weten nauwelijks wat geluk en liefde is. Ouders hebben vaak geen tijd voor hun kinderen want om rond te kunnen komen moeten beide ouders een betaalde baan hebben. Is het dan raar dat onze samenleving kwalitatief zo hard achteruit is gegaan en nog steeds achteruit gaat? We zitten in een zeer negatieve spiraal. Het moet dus anders.

Geweld, horror en andere negatieve beelden, maar ook kwetsende of negatieve woorden veroorzaken een reactie in ons lichaam dat het stresshormoon Cortisol vrijmaakt, iets wat eigenlijk alleen nodig is in een vlucht of verdedigingssituatie zoals wanneer we door een beer achterna gezeten worden of van een ladder dreigen te vallen. Langdurige afgifte van Cortisol belast je immuunsysteem enorm waardoor we vatbaar kunnen worden voor allerlei ziekten. Denk niet dat dit alleen voor de slachtoffers geldt, de ‘daders’ halen zich ook heel wat op de hals.

Ooit eens opgelet hoe popsterren eruit zien als ze net ontdekt zijn, en hoe ze er na een aantal jaren uitzien en zich gedragen? De conclusie mag zijn dat deze industrie niet de meest gezonde bedrijfstak is om in te werken en de levensverwachting is ook niet erg hoog. En dat is dan een ‘voorbeeld’ voor jonge mensen en kinderen. Veel geld verdienen is de droom maar wat heb je daaraan als je alleen populair bent om dat geld.
onderbewustzijn herprogrammeren

Of je hebt je hele leven keihard gewerkt en zuinig geleefd, en je mag je spaargeld en pensioen afstaan als je in een verzorgingstehuis beland of de noodwet van 1978 treedt in werking.

Doordat we de hele dag door negatieve dingen horen en zien, raken we negatief geprogrammeerd. Dit veroorzaakt eerst een slecht humeur, maar later een grote mogelijkheid op (ernstige) ziekten en of ongelukken. Ons onderbewustzijn is vergelijkbaar met een computer, het registreert en slaat op, niets meer en niets minder. Dus wat doet het met je onderbewustzijn als je hoort dat je een chronische of ongeneeslijke kwaal of ziekte hebt? Juist ja, je onderbewustzijn gaat het voor waar aannemen en je lichaam gaat het creëren. En dat terwijl onze cellen zich continu vernieuwen.

Ons lichaam is ontworpen om geluk, gezondheid en vrijheid te mogen beleven, maar dan moet het wel positieve impulsen hebben. Denk maar eens aan als we verliefd zijn: we kunnen de wereld aan en voelen ons geestelijk en lichamelijk helemaal geweldig. Dit is het effect van liefdevolle en positieve gevoelens en gedachten. Waar zitten die gedachten? Ons hart wijst de weg door dan sneller te gaan kloppen en een gevoel van blijheid te geven, maar klopt ook sneller in een angstige situatie omdat daar ons gevoel en geweten zit: de ziel.

Het is belangrijk te weten hoe liefde voelt, en hoe we bij de plek kunnen komen, om het onszelf en anderen te kunnen geven. Het is belangrijk dat we ons bewust worden van onze negatieve onbewuste gedachten en ons leven in eigen hand gaan nemen door bewust te gaan denken. Pas als je op het kwetterende stemmetje in je hoofd gaat letten, merk je hoeveel negatieve gedachten je hebt. Het vertelt je dat je dingen niet kunt, of juist moet, dat je niet mooi, of goed genoeg bent. Schrijf al die gedachten maar eens een dag op dan zul je de waarheid van deze tekst in gaan zien.

Ik gaf iemand eens mijn parkeerkaartje waar nog parkeertijd op zat en zag de verbazing en blijheid bij de ontvanger en voelde wat het met mezelf deed. Met kleine attenties of complimentjes kunnen we positieve veranderingen brengen.

Daarom wil ik een gratis te downloaden/printen supersimpele handleiding aanbieden zodat we zelf weer grip op onsonderbewustzijn herprogrammeren-2 leven kunnen krijgen ipv dat anderen ons geluk of ellende bepalen. Ik hoop hiermee mijn steentje bij te dragen aan een gelukkigere en betere wereld met meer begrip en liefde. Per slot van rekening zitten we allemaal in hetzelfde schuitje.

Het is belangrijk om het ongeveer 3 maanden dagelijks 5-10 minuten te doen anders werkt het niet want je onderbewuste ‘computer’ moet zeg maar, eerst gereset en dan geherprogrammeerd worden, dat gebeurt alleen bij herhaling. Denk maar aan de tafels die je hebt geleerd vroeger, iedereen weet zonder na te denken hoeveel 7x5 is. De beste tijd is net voor het slapen gaan omdat ons onderbewustzijn dan juist heel actief is. Maar lees het wel met aandacht, dus bewust, zodat je weet en begrijpt wat je leest.

Ook als je het niet gelooft, of je heel anders voelt dan wat je leest, gewoon doorgaan. Na een bepaalde tijd neemt het onderbewustzijn het voor waar en gaat je lichaam er op reageren.

Geef het een kans: het is gratis en kost hooguit 10 minuten op een dag.

Laat je verrassen door wat het brengt.

Heel veel geluk, liefde en gezondheid gewenst!

Informatie