EFT, TAT en BSFF

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques, TAT staat voor Tapas Accupressure Technique. Dit zijn methoden om trauma’s, angsten en fobieën los te kunnen laten.

Een herinnering wordt vastgehouden als verstoring in het meridiaan- oftewel energiesysteem. EFT zorgt ervoor, onder andere door middel van kloppen op verschillende eindpunten van meridianen, dat je die weer kunt ontstoren.

Bij TAT maak je gebruik van je vingers die je op acupressuur-punten plaatst en daar te houden gedurende de stappen die nodig zijn om het probleem op te lossen.

Ook bij verslavingen kan EFT een verbluffend effect hebben. Ik heb voor de grap meerdere keren samen met iemand ‘geklopt’ op chocolade en na de sessie bleek dat vanaf die tijd degene, inclusief ikzelf, nauwelijks meer behoefte aan chocolade had.

Het mooie van EFT en TAT is dat iemand die een consult heeft gehad, en de opbouw ervan begrijpt, er zelf thuis mee verder kan gaan. Indien gewenst of nodig is het daarna mogelijk om een consult telefonisch te doen, zodat de reistijd,- en kosten bespaard blijven.

Het zusje van deze twee technieken is ‘Be Set Free Fast’. Daarmee kun je het onderbewustzijn opdracht geven een bepaalde klacht uit het systeem te verwijderen. Dit hoeft niet een klacht te zijn die een psychische oorsprong heeft, ook puur lichamelijke klachten en letsel/blessures kunnen er stukken sneller mee herstellen. Ook dit is een techniek die makkelijk zelf te leren en te gebruiken is.