CranioSacraal Therapie

Dr. John Upledger heeft ontdekt dat door zachte manuele technieken (de zogenaamde luistertechnieken) ontspanning in het CranioSacrale en Fasciale systeem bereikt kan worden. Deze techniek is afgeleid van de Osteopathie.

De beweging binnen het craniosacrale systeem en het bindweefsel geeft het een eigen ritme, net zoals de bloedsomloop en de ademhaling. Dit heet het craniosacrale ritme, en kan overal op het lichaam gevoeld worden. Door naar dat (subtiele) ritme te luisteren d.m.v. bovengenoemde technieken, nodig je als het ware het lichaam uit te ontspannen en zijn balans te hervinden. Hierdoor kan CranioSacraaltherapie bij heel veel klachten toegepast worden. Mijn ervaring is dat met name stress, (chronische) hoofdpijn, menstruatieklachten en rug,- en nekklachten hierop heel goed reageren, maar ook mensen met andere klachten kunnen bij deze therapie veel baat hebben.

Het is een respectvolle, zachte en zeer prettige behandeling die het beste omschreven kan worden als een mini vakantie.

Doordat het een hele zachte therapie is waarbij niets geforceerd wordt, is het voor bijna iedereen geschikt en wordt het als zeer prettig ervaren (sommigen vallen zelfs tijdens de behandeling in slaap!) Deze therapie kan een goede invloed hebben op zowel het fysieke, als psychische vlak.

Een behandeling CranioSacraal therapie werkt ongeveer 2 tot 3 weken door.